Over Sint Bernardus

Basisschool Sint Bernardus is gehuisvest in een karakteristiek gebouw. De eerste steen van de basisschool in Bergeijk werd in 1951 gelegd door Pastoor Steenbakkers. In 1975 en 1985 is St. Bernardus uitgebreid en verbouwd. Het gebouw bestaat deels uit twee bouwlagen met daarin 6 lokalen, 2 noodlokalen en een speelzaal voor unit 1/2/3. Daarnaast gebruiken we een multifunctioneel lokaal voor overblijven, handvaardigheid en computers.

Binnen onze basisschool werken we met units; unit 1/2/3, unit 4/5 en 2 groepen in unit 6/7/8. Binnen deze units werken we met clusters op niveau. Dit niveau heeft bijvoorbeeld betrekking op leervermogen, kennis of andere vaardigheden.

Als school trachten wij ons onderwijs zo veel mogelijk te laten aansluiten bij het leervermogen, de kennis en vaardigheden van onze leerlingen. Instructies zijn veelal heterogeen waarbij we het leren van, met en door elkaar stimuleren.

Nieuwsgierig naar onze plannen voor de toekomst?